26 Aralık 2010 Pazar

İNGİLİZCE ÖĞRENME TEKNİĞİ

Gramer yeni bir dil öğrenmeyi kolaylaştırmak için o dilin yapısı hakkında bize bilgi veren kurallar zinciridir. Çok iyi bir grammar bilgisi ile dili öğrenmemizi hızlandırabiliriz. Özellikle yazma dersleri için gramer bilgisinin çok iyi olması gerekir.
Gramer'in Özellikleri:
Gramer kuralları bir zincirin halkası gibidir. Eğer bir konuyu tam olarak öğrenememişseniz bir sonraki konuyu öğrenirken çok sıkıntı çekersiniz. Bu nedenle kavrayamadığınız bir konuyu mutlaka dersin öğretmenine ya da diğer öğretmenlere ya da sınıftaki bir arkadaşınıza sorup öğrenmelisiniz.
Çalışma Teknikleri
a) Ögretmen konu anlatırken sadece onu takip edin. Konu anlatılırken hiçbirşeyle meşgul olmayın. Özellikle tahtaya yazılanları not almaya çalışırken öğretmeninizin anlattığı bazı önemli noktaları kaçırabilirsiniz.
b) Gramer çalışırken kuralları öğrenmenizin yanı sıra alıştırma yapmaya daha çok vakit ayırmalısınız .Bu sayede gramer kurallarını writing derslerinde başarıyla kullanmanız mümkün olacaktır.
c) Derste işlenecek konuları dersten önce gözden geçirip hazırlamalısınız. Bu sayede kitapta gösterilen kurallar sınıfta anlatıldığı zaman konuları daha iyi kavramanızı sağlar. Aynı zamanda anlayamadığınız noktaları anında sorabilirsiniz.
d) Derste konuyla ilgili alıştırmalar yaparken eksiklerinizi ve anlayamadığınız noktaları göreceksiniz. Bu noktaları mutlaka o derste öğretmenize sorup öğrenmelisiniz.
e) Evinizde o gün işlenen konuyu tekrar edip verilen ödevleri yapmanız konunun pekişmesini sağlar. Derste anladığınızı, tekrar çalışmanıza gerek kalmadığını düşünüp çalışmazsanız konular üst üste binecek ve bilgileriniz karışacaktır.

:::: LISTENING & SPEAKING ::::
Dil iletişim aracıdır. İletişim için de konuşulanı anlamak ve konuşmak gerekir. Bu nedenle bu dersin ne kadar önemli olduğunu anlatmaya gerek yok.
Bu derste başarılı olmanın en temel yolu ise öğrendiğiniz bilgileri dinleyerek ve konuşarak pratik yapmak ve kullanmaktır. Öğrenci bilgisini kullanmak için her fırsatı iyi değerlendirmeli ve atılgan olmalı. Konuşmaktan ve soru sormaktan çekinmemeli. Unutmayınız ki öğrenme iki yönlüdür. Yani Öğretmen ve öğrenci öğrenmeyi birlikte yürütmelidirler.
Önemli Bir Nokta!
Konuşurken hata yapmaktan korkmak en büyük yanlışınız olur. Kesinlikle çekinmeden hatalı dahi olsa konuşmalısınız. Çünkü önemli olan mesajınızı karşı tarafa iletmektir.

Derste Uygulamalar:
1. Ders kitabının kaseti veya hocanın okuduğunu dikkatle dinlemeli.
2. Öğretmenin açıkladığı deyimleri ve kelimeleri çok iyi not almalısınız. Anlamadığınız noktaları sorup öğrenmelisiniz. Çünkü hep karşılaşacağınız şeyleri öğreniyorsunuz.
3. Derste işlenen dialoglar tekrar etmeli ve ezberlemelisiniz.
4. Öğretmenin telafuzuna dikkat ederek onu örnek almalısınız.
Evde Uygulamalar:
1. Ders kitabının kasetini temin edip evde tekrar tekrar dinlemelisiniz.
2. Derste işlenen konuları tekrar etmelisiniz.
3. Öğrendiğiniz dialogları yüksek sesle okuyarak tekrar ediniz.
4. Derste öğrenilen kelimeler ve deyimlerle ilgili cümleler kurup öğretmenlerinize kontrol ettiriniz.
5. Derste yapılan aktivitelerle kendinizi sınırlamayın. Radyo ve televizyondaki ingilizce programları takip ediniz. Kablolu yayın, dijital yayın yapan kanalları ya da uydu anteni temin edip İngilizce kanalları takip etmelisiniz.
6. Ödevleri mutlaka aksatmadan yapmalısınız.
7. Ayrıca kasetleri olan hikaye kitapları alıp hem okuyup hem dinlemelisiniz.Özellikle ulaşım araçalarında geçen zamanınızı yanınızda taşıyacağınız bir walkmenle bu kasetleri dinleyerek değerlendirebilirsiniz.


(not: Alıntı)

0 yorum:

Yorum Gönder